0

Hastaları ziyaret etmek, geçmişlerimizi anmak ve zor durumda olanlara yardım etmek niçin bir insanlık görevidir? Araştırarak düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Hastalanan dostları ziyaret etmek dinimizin emridir. Bir arkadaşımız, önemli bir ameliyat geçirmiş veya hastalanmışsa, uygun bir zamanda onu ziyaret etmemiz gerekir. Bu dinimizin arkadaşlar üzerine yüklediği bir sorumluluktur.
Hastalanan kişi, evinde veya hastane odasında yatakta kalmaya mecbur olur. Canının istediği şeylerin çoğunu yapamaz. Böyle durumlarda insanlar daha hassas olmakta, sevdiği insanları çevresinde görmek istemektedir.

Hasta birini ziyaret ettiğimizde bazı inceliklere dikkat etmeliyiz.

  • Hasta ziyaretinde çok uzun kalmak, yüksek sesle konuşmak hastayı rahatsız edebilir. 
  • Yatıya kalacak gibi uzun oturmamalı; alakasız konularda, ziyarete gelen diğer konuklarla tartışmalar yapmamalıyız.
  • Hediye götürürken, hastanın durumunu göz önüne almalıyız.
  • Hastanın moralini bozacak sözler söylenmemelidir. Onun durumunu kötü görmüş olsak bile, ona: Geçmiş olsun, Allah şifa versin, inşallah çabucak kendini toparlarsın…” gibi cümlelerle moral verilir.
  • Hasta ziyaretinde, hastaneye çoluk çocuk, cümbür cemaat, bütün sülale doluşmak, hastane kurallarını altüst etmek, gürültü patırtı çıkarmak hem işleri zorlaştırır hem de görgüsüzlük olarak değerlendirilir.


Anlatım: Dr. Ali Kuzudişli www.dinibil.com

Yorum Gönder

 
Top